Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Veiligheidsfolie

Wilt u veiligheidsfolie laten aanbrengen op glas in uw woning, kantoorpand of winkel? Neem dan contact met ons op. Bij Man Protection uit De Rijp zijn we al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in allerlei soorten folies, waaronder ook veiligheidsfolie voor uw raam of glas. Met onze doorvalveilige folie maakt u uw ruiten veiliger.

Veiligheidsfolie versterkt het glas

In panden, productieruimtes en openbare gebouwen waar mensen of producten worden omgeven door glas, is veiligheid van groot belang. De veiligheidsfolie van ons foliebedrijf voorkomt persoonlijk letsel bij ruitbreuk.
Als het glas breekt, houdt de doorvalveilige folie de scherven bij elkaar en blijven eventuele splinters achter de folie vastzitten. Er bestaan zelfs folies die zo sterk zijn, dat het glas bij een bomexplosie bij elkaar wordt gehouden.

Toepassing van veiligheidsfolie op uw raam

Veiligheidsfolie is een transparante folie die in verschillende diktes verkrijgbaar is, waardoor deze toepasbaar is voor diverse doeleinden op uw raam of glas.
De dikkere soorten veiligheidsfolie worden gebruikt als inbraakwerende folie.

Door het laten plaatsen van deze doorvalveilige folie maakt u het glas vele malen sterker en taaier, waardoor een poging tot inbraak wordt bemoeilijkt. Deze folie is zowel in binnen- als buitenkwaliteit verkrijgbaar. Afhankelijk van de situatie kan de doorvalveilige folie aan één of aan twee kanten van het glas aangebracht worden. Bovendien is de folie van LLumar voorzien van een hardcoat beschermlaag en is de buitenkwaliteit folie tevens voorzien van een water- en vuilafstotende laag (Helios).

Extra beveiliging voor de voedingssector

Veiligheidsfolie en doorvalveilige folie wordt ook veelvuldig toegepast in de voedingsindustrie. Om de voedingsveiligheid te waarborgen, schrijft de Europese Unie een aantal regels voor. Zo gelden de volgende kwaliteitseisen voor de voedselverwerkende industrie:

 • BRC (British Retail Consortium)
 • HACCP (Hazardous Analyses Critical Control Points)
 • IFS (International Food Standard)

Bedrijven die zich bezighouden met productie, verwerking en verpakking van levensmiddelen dienen zich aan steeds strengere normen te houden. Zo zijn ze verplicht productie en goederen te beschermen tegen glasbreuk of glassplinters. Daarom wordt het type veiligheidsfolie SCL SR PS 4 (4 Mille) in deze industrietak veelvuldig toegepast. Een groot voordeel van deze folie is dat deze gemakkelijk toegepast kan worden op reeds bestaande beglazing en dat er geen bouwkundige aanpassingen vereist zijn.

Veiligheidsfolie om kinderen veiligheid te bieden

Veiligheidsfolie is uitermate geschikt als doorvalbeveiliging voor onder andere woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen, kinderopvang, sporthallen en andere openbare ruimtes.
Zo is deze doorvalveilige folie een effectief product om kinderen veiligheid te bieden op een kinderdagverblijf of BSO.

Voor kinderdagverblijven is (onder andere door Keurmerk Accommodaties Kinderdagverblijven) voorgeschreven dat ramen in leefruimten binnen een hoogte van 120 cm vanaf de vloer beveiligd moeten zijn. De doorvalveilige folie is geheel transparant en kan over het bestaande (aanwezige) glas aangebracht worden, zonder enig hak- en breekwerk.
Het is tevens mogelijk deze folie te combineren met zonwerende eigenschappen zodat bijvoorbeeld een school of klaslokaal lekker koel blijft.

LLumar veiligheidsfolie voldoet aan de normen NEN-EN 12600/ EN 3569

Omdat het gebruik van gewoon glas in gebouwen een groot risico op verwondingen met zich meebrengt, dient glas volgens verzekeringsmaatschappijen en de ARBO-wetgeving te voldoen aan een NEN-norm; een classificering die aangeeft of het glas voldoet aan de gewenste sterkte bij glasbreuk. De folies van LLumar zijn getest volgens de norm NEN-EN 12600 (Glass impact test method) en voldoen aan de eisen van NEN 3569.

Geplaatste type folie: SCL SR PS 4 (dikte 100 micron).

LLumar veiligheidsfolie voldoet aan de norm NEN-EN 1991

De controle van de ruitsterkte door middel van stootbelasting wordt uitgevoerd met behulp van de zogenaamde “glasparelzakslingerproef”. Voor meer informatie zie het betreffende testrapport.

Geplaatste type folie: SCL SR PS 8 (dikte 200 micron).

Eigenschappen LLumar veiligheidsfolie

 • Glashelder
 • Sterke verhoging van persoonlijke veiligheid
 • Voldoet aan HACCP/BRC/IFS eisen
 • Getest volgens normen NEN 12600/NEN 3569
 • 99% uv-werend
 • Werkt inbraakwerend en preventief
 • Voorzien van een hardcoat beschermlaag
 • Montage vereist geen bouwkundige aanpassingen
 • Tevens verkrijgbaar in combinatie met zonwerende folie
 • Lange levensduur en 12 jaar garantie

Laat de montage aan onze professionals over

Veiligheidsfolie kan op elk type raam of glas gemonteerd worden, maar dit vraagt wel om de nodige expertise. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn we bij Man Protection dé specialist op het gebied van het aanbrengen van raamfolie. Wilt u uzelf verzekeren van een optimaal resultaat? Laat dan onze professionele VCA-gecertificeerde installateurs bij u langskomen voor de montage van uw veiligheidsfolie. Heeft u vragen over onze doorvalveilige folie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0299- 451130.

Projecten

Bekijk alle projecten