Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

UV-werende folie

Wilt u uv-werende folie aanbrengen op uw ruiten?
Dan kunt u dit het beste overlaten aan de specialist. Bij Man Protection verkopen we niet alleen allerlei soorten folies, maar komen we deze ook graag professioneel voor u aanbrengen.
Wilt u ook uv-werende raamfolie? Laat het ons dan vooral weten!

Wat is uv-werende folie?

Uv-werende folie is een stevige polyester film met een volledig doorzichtige lijm-laag. Daardoor is deze glasfolie geheel transparant en geeft het dus onbelemmerd zicht door het glas. Uv-werende folie houdt 99,9% van de ultraviolet straling A & B tegen, terwijl daglicht zonder problemen wordt doorgelaten. Deze folie is uitermate geschikt voor onder andere etalages en winkelruiten, maar ook voor kantoren, woningen en musea.

Voor een blijvend helder en kleurrijk interieur kiest u voor uv-werende folie

Uv-straling is grotendeels verantwoordelijk voor de verkleuring van het interieur binnen een gebouw of winkel. Uv-werende glasfolie heeft als belangrijkste kenmerk het tegenhouden van deze schadelijke ultraviolette stralen. Hierdoor zullen kwetsbare voorwerpen en materialen aanzienlijk minder snel verkleuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleding, meubilair, tapijt, houten vloeren, gordijnen, antiek, kunstvoorwerpen, schilderijen en boeken.

De voordelen van uv-werende raamfolie

De uv-werende raamfolie van LLumar is dé oplossing, omdat deze folie veel voordelen met zich meebrengt. Maar liefst 99,9% van de schadelijke uv-straling wordt geweerd door deze speciale folie. Daarnaast kan deze folie op elk type glas gemonteerd worden en is het geheel transparant, waardoor u er altijd goed doorheen kunt kijken. Bovendien is de uv-folie voorzien van een hardcoat beschermlaag, zodat u de ramen met de folie makkelijk kunt reinigen. Maak hierbij geen gebruik van harde voorwerpen of agressieve schoonmaakmiddelen en lees ons schoonmaakvoorschrift goed door. Op onze uv-werende raamfolies geldt standaard een garantietermijn van vijf jaar. De folie behoeft geen onderhoud of bediening, waardoor u er geen omkijken meer naar heeft.

Uv-werende raamfolie in etalages

Uv-werende folie wordt met name toegepast voor etalageramen van winkels en galeries. De etalage is het visitekaartje van een winkel. Deze moet uitnodigend zijn voor potentiële klanten. Wanneer u onze glasheldere uv-werende raamfolie aanbrengt, blijft het zicht in de etalage behouden en voorkomt u verkleuring van uw producten. Vooral in de zomer is er veel en sterk zonlicht. Vaak wordt dit probleem ‘ondervangen’ met zonneschermen, maar deze moeten iedere dag worden uit- en ingedraaid – ook in het weekend en tijdens vakanties. Bij gebruik van een zonnescherm of markies heeft de schadelijke uv-straling bij een lage zonnestand in het voor- en najaar bovendien alsnog vrij toegang.

 Uv-werende raamfolie in musea

Ook musea maken vrijwel allemaal gebruik van deze unieke filmsoort om kunstcollecties te beschermen tegen veroudering en verkleuring. Bij een verbouwing of nieuwbouw van een museum dient men rekening te houden met een aantal belangrijke eisen die staan vermeld in de Museumnorm. Voor museale objecten zijn de omgevingsinvloeden en de veiligheid van de collectie van groot belang. Vandalismepreventie, inbraakbeveiliging en wering van ultraviolet licht zijn hierbij belangrijke punten. Zo dienen de deuren en ruiten goed beveiligd te zijn tegen vandalisme en inbraak en in ruimten waar de collectie aanwezig is, dient het uv-licht geweerd te worden. Dit laatste realiseert u eenvoudig met onze uv-werende raamfolie. Maar wist u dat deze folie ook verkrijgbaar is met anti inbraak eigenschappen?

Persoonlijke bescherming

Uv-werende raamfolie biedt ook bescherming aan personen achter het glas. Door deze uv-folie toe te passen op de ruiten, loopt men minder risico op gezondheidsklachten en vroegtijdige veroudering. Daarom is deze uv-werende folie bijvoorbeeld zeer geschikt voor personen met een huidziekte. Bij veel aandoeningen is er sprake van een extreme overgevoeligheid voor licht en mag een persoon niet of zo weinig mogelijk blootgesteld worden aan het zonlicht en aan uv-stralen. LLumar uv-werende raamfolie wordt zelfs aanbevolen door dermatologen als een preventieve maatregel voor patiënten met zonne-gevoeligheid, huid-gerelateerde ziekten en kanker. Deze uv-folie draagt dan ook de zegel van The Skin Cancer Foundation, die wordt toegekend aan producten die bescherming bieden tegen huidkanker. Wilt u uzelf beschermen door middel van uv-werende folie? Wij brengen de glasfolie graag voor u aan op diverse plekken, zoals een woning, op de werkplek, of op een school.

Eigenschappen LLumar uv-werende glasfolie

  • 99,9% uv-wering
  • Beperkt de verkleuring tot een minimum
  • Volledig transparant: het zicht blijft volledig behouden
  • Minder risico op gezondheidsklachten en vroegtijdige veroudering
  • Voorzien van een hardcoat beschermlaag
  • Tevens verkrijgbaar in combinatie met zonwerende glasfolie, inbraakwerende folie en veiligheidsfolie
  • Tot 5 jaar garantie

Onze VCA-gecertificeerde installateurs komen graag bij u langs

Het aanbrengen van uv-folies is een vak apart. Om verzekerd te zijn van een optimaal resultaat en van deskundige uitvoering, schakelt u onze VCA-gecertificeerde installateurs in. Zij komen graag bij u langs voor de montage van uw uv-werende raamfolie.
Met meer dan 40 jaar ervaring kunt u rekenen op hun expertise. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. U bereikt ons via het telefoonnummer 0299- 451130.

Projecten

Bekijk alle projecten