Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Lichtwerende folie

Bent u op zoek naar een betrouwbaar adres waar u lichtwerende folie kunt kopen? Dan zijn wij u graag van dienst.
Bij Man Protection zijn we gespecialiseerd in allerlei soorten glasfolies, waaronder ook lichtwerende folie.
Wilt u meer weten over lichtwerende folie? Lees dan verder.

Optimaal licht en zicht op de werkplek dankzij lichtwerende folie

In bijv. kantoren, schoollokalen, fabrieken en werkplaatsen kan de schittering of weerspiegeling van zon- en daglicht zeer hinderlijk zijn. Om dit te voorkomen hebben we bij Man Protection lichtwerende folie in het assortiment. Lichtwerende folie zorgt ervoor dat het hinderlijk licht op de werkplek gefilterd wordt.

Het zicht op beeldschermen, digi-borden, machines en overige apparatuur blijft hierdoor optimaal. De werking van deze folie is te vergelijken met die van een zonnebril: van buitenaf wordt de schittering geweerd en gefilterd, terwijl het zicht vanaf binnen optimaal is.

Verschillende typen lichtwerende folie

De lichtwerende glasfolies zijn in meerdere gradaties te verkrijgen. Ook is dit type folie desgewenst te combineren met een
warmtewerende folie, welke tot maar liefst 90% warmte weert. Daarnaast is dit type folie verkrijgbaar in zowel een binnen- als buitenkwaliteit.

Belangrijke begrippen

Met betrekking tot lichtwering zijn de onderstaande begrippen van belang:

Glare Reduction
Glare reduction geeft het percentage reductie van het zichtbaar licht aan dat door toepassing van de folie wordt bereikt.
Naarmate een groter deel van het zichtbaar licht wordt gefilterd, heeft men minder last van lichtfelheid en reflectie op beeldschermen. 

Visible Light Transmission
De Visible Light Transmission geeft het percentage aan van de absolute hoeveelheid zichtbaar licht dat wordt doorgelaten.
Hoe lager dit percentage, hoe minder licht wordt doorgelaten. Men denkt vaak dat door de sterke vermindering van de doorlaatbaarheid van ‘zichtbaar licht’ een ruimte erg donker wordt.
Dit is echter niet het geval. De reactie van het menselijk oog op zichtbaar licht is niet lineair maar logaritmisch.
Neemt het ‘zichtbaar licht’ bijvoorbeeld met 10% af, dan betekent dat niet dat het licht zoals het menselijk oog dat waarneemt ook met 10% afneemt. De afname van de lichtfelheid is dus groter dan de werkelijke afname van daglicht zoals het menselijk oog dat waarneemt.

Eigenschappen LLumar lichtwerende glasfolie

  • >99% uv-wering
  • Afname van hinderlijk licht
  • Voorzien van een hardcoat beschermlaag
  • Tevens verkrijgbaar in combinatie met zonwerende glasfolie
  • Lange levensduur, tot 12 jaar garantie

Onderhoudsvrij

Onze lichtwerende folie is onderhoudsvrij, aangezien LLumar raamfolies zijn voorzien van een hardcoat toplaag. De ruiten kunnen op normale wijze gereinigd worden, zonder gebruik van harde voorwerpen en agressieve schoonmaakmiddelen.
Lees hier meer over in ons schoonmaakvoorschrift.

Laat de montage aan de specialist over

Het monteren van lichtwerende folie is een specialisme. Met ruim 40 jaar ervaring zijn wij dé expert op het gebied van lichtwerende folies en andere folies, zoals veiligheidsfolie. Onze professionele VCA-gecertificeerde installateurs komen graag bij u langs voor de montage.
Zij staan garant voor een deskundige uitvoering en een optimaal resultaat.

Projecten

Bekijk alle projecten