Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Isolerende folie

Enerlogic: glasfolie met HR isolatie eigenschappenEnerlogic warmtewerende- en isolerende folie

Man Protection introduceert een nieuwe isolerende folie die ‘s zomers de zonnewarmte buiten houdt en ‘s winters de radiatorwarmte binnen: De LLumar Enerlogic.

Deze glasfolie biedt ten opzichte van andere folies een aanzienlijk hogere isolatiewaarde. Dat komt doordat de folie is voorzien van een nieuw ontwikkelde isolerende laag. Door toepassing van deze isolerende folie op uw ruiten wordt het bestaande glas in uw pand opgewaardeerd naar een hoger energie besparend niveau en zullen uw stookkosten aanzienlijk dalen. Bij een grote oppervlakte niet geïsoleerd glas is het warmte verlies in een gebouw enorm. Dit is energie die gewoon verdwijnt maar waar u wel voor betaalt en dus niets voor terugkrijgt. Met Enerlogic isolerende folie op enkele beglazing verbetert u de U-waarde van 5.6 naar 3.5 en bij dubbel glas van 2.8 naar 2.1.

Balans

Door de speciale gesputterde laag aan de buitenzijde van de folie wordt in de zomer tot 48% van de zonnewarmte buiten gehouden. Hierdoor ontstaat een perfecte balans van energie efficiëntie en comfort in alle seizoenen.
In de zomer wordt de zonnewarmte sterk gereduceerd en bespaart u op energiekosten van airco’s. In de winter heeft u weinig warmteverlies door het glas en bespaart u op de stookkosten.

Een andere belangrijke eigenschap van deze folie is het filteren van UV-straling. Enerlogic isolerende folie filtert ruim 99% van de schadelijke UV-straling uit het zonlicht. LLumar Enerlogic isolerende folie is dan ook de eerste glasfolie die we met trots een isolerende warmte- én UV-werende folie mogen noemen!

Hierbij treft u de technische eigenschappen van deze folie  LEP70 SR CDF.

HR-Glas

Tegenwoordig wordt in de nieuwbouw vooral HR++ glas geplaatst. Dit type glas heeft een hoge isolatiewaarde, maar vaak geen warmtewerende coating. Hierdoor wordt de zonnewarmte altijd doorgelaten en door de isolerende laag ook binnengehouden. Enerlogic isolerende folie zorgt ervoor dat zonnewarmte buiten blijft.

Bij bestaande “oudere” panden is plaatsing van HR-glas vaak niet mogelijk. Het glas in bijvoorbeeld monumentale panden is bovendien erg dun. Hierdoor komt er ‘s zomers veel warmte binnen en gaat er ‘s winters veel warmte verloren. Beide nadelen worden door Enerlogic isolerende folie in zeer belangrijke mate weggenomen. Deze ruiten kunt u dus “opwaarderen” met Enerlogic folie, zodat u de voordelen van geïsoleerd glas met een warmtewerende laag heeft en toch aan de voorwaarden van Monumentenzorg voldoet. Zoals bijna alle glasfolies is ook deze folie voorzien van een sterke kraswerende beschermlaag die het lappen en zemen mogelijk maakt. Enerlogic folie heeft ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen lage investeringskosten, waardoor de terugverdien periode ook veel korter is.

Voordelen Enerlogic folie:

  • Besparing op energiekosten
  • Emissiviteit 0.09
  • U waarde 2.1 op dubbel glas
  • 15 jaar garantie
  • UV-filter
  • Neutrale kleur

Voor meer informatie over deze isolerende folie verwijzen wij u naar de volgende link LLumar Enerlogic.

Naast de bekende Enerlogic folie, bieden wij ook de Low-E Light Neutral isolerende folie.
Deze lager geprijsde folie heeft een vermindering van het warmteverlies tot wel 24%, een UV-wering, een krasbestendige coating en 5 jaar garantie.
Hierbij treft u de technische eigenschappen van deze folie VE50 SR CDF.

Montage van folies is een specialisme. De raamfolie wordt door onze professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat u gegarandeerd bent van een deskundige uitvoering en een optimaal resultaat.

Projecten

Bekijk alle projecten