Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Isolerende folie

Heeft u isolerende raamfolie nodig? Dan zijn we u bij Man Protection graag van dienst! Wij bieden een ruim assortiment aan diverse folies, waaronder raamfolie die speciaal voor isolatie bestemd is. Vraag ons gerust naar meer informatie of lees hieronder verder.

Onze isolerende raamfolie bevat HR-isolatie eigenschappen

Man Protection heeft een isolerende glasfolie in het assortiment die ‘s zomers de zonnewarmte buiten houdt en ‘s winters de radiatorwarmte binnen; SunSafe Enerlogic folie. Deze folie is voorzien van een speciale isolerende laag, namelijk een low-e coating.
Ten opzichte van andere isolerende glasfolies biedt deze folie een aanzienlijk hogere isolatiewaarde. Door toepassing van deze Enerlogic folie wordt het bestaande glas in uw pand opgewaardeerd naar een hoger energiebesparend niveau; van enkel naar dubbel glas of van dubbel naar hoogrendementsglas.

Het belang van isolerende raamfolie bij grote raampartijen

Bij een grote oppervlakte niet geïsoleerd glas is het warmteverlies in een gebouw enorm.
Dit is energie die gewoon verdwijnt, maar waar u wel voor betaalt en dus niets voor terugkrijgt! Met ons isolerende glasfolie verbetert u de U-waarde op enkele beglazing van 5.6 naar 3.5 en bij dubbel glas van 2.8 naar 2.1.
En dit alles kan, zonder ook maar énige aanpassing aan het pand!

Comfort en energiebesparing het hele jaar door

Door toepassing van deze isolerende folie ontstaat een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in diverse seizoenen. In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte weg van de ramen en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen. Daarnaast is er in de winter weinig warmteverlies via het glas, wat zorgt voor een verbetering van het algemeen comfort en voor een besparing op de stookkosten.
Bovendien stoot u op deze manier minder CO2 uit, wat bijdraagt een beter milieu.

Wat raamfolie voor isolatie nog meer te bieden heeft

Isolerende raamfolie biedt u diverse voordelen, waaronder:

 • De isolerende raamfolie heeft een warmtewering van 48%. Tevens weert deze folie ruim 99% van de schadelijke uv-straling uit het zonlicht. Op deze manier worden personen en bezittingen tegen de schadelijke uv-straling van het zonlicht beschermd.
 • Bij bestaande ‘oudere’ panden is plaatsing van HR glas++ glas een flinke investering en vaak zelfs niet mogelijk. Het glas in bijvoorbeeld monumentale panden is bovendien erg dun. Hierdoor komt ’s zomers veel warmte binnen en gaat ’s winters veel warmte verloren. Beide nadelen worden door isolerende glasfolies in zeer belangrijke mate weggenomen. De ruiten worden als het ware opgewaardeerd, zodat men de voordelen van geïsoleerd glas met een warmtewerende laag heeft en toch ook aan de voorwaarden van Monumentenzorg voldoet.
 • Zoals bijna alle glasfolies, is ook deze isolerende glasfolie voorzien van een hardcoat beschermlaag die het lappen en zemen mogelijk maakt. Onze isolerende raamfolie heeft ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen lage investeringskosten, zodat de terugverdienperiode ook aanzienlijk korter is.

Een lage emissiviteit en een lage U-waarde

Maatgevend voor raamfolies die speciaal voor de isolatie worden gemaakt, is de U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte (energie) een glassysteem van binnen naar buiten doorlaat. Hoe lager deze waarde, des te beter is het isolerend vermogen.
Maar ook de emissiviteit is een goede indicatie voor isolerende raamfolie. emissiviteit is het vermogen van een materiaal (zoals glas) om warmte vast te houden en te reflecteren. De U-waarde van een glas- of folietype hangt hier sterk vanaf. De emissiviteit van een glas- of folie type geeft aan in hoeverre een materiaal Infra Rood straling (zoals radiatorwarmte) reflecteert, en dus binnen houdt. Ook hier geldt weer dat hoe lager de emissiviteit is, des te hoger de reflectie is. Folies met een optimale isolerende werking hebben dus een lage emissiviteit en daardoor ook een lage U-waarde.

Eigenschappen Enerlogic glasfolie

 • >99% uv-werend
 • Besparing op energiekosten
 • Emissiviteit 0.09
 • U-waarde 2.1 op dubbel glas
 • Tot 15 jaar garantie
 • Neutrale kleur
 • Voorzien van een hardcoat beschermlaag
 • Onderhoudsvrij, eenvoudig schoon te maken

Naast de SunSafe Enerlogic biedt Man Protection ook de “Low-E” isolerende raamfolies.
De Low-E Neutral (VE 35 SR CDF) heeft een emissiviteit van 0.32.
De Low-E Light Neutral (VE 50 SR CDF) heeft een emissiviteit van 0.40.

Deze lager geprijsde isolerende folies zijn tevens voorzien van een uv-wering en een hardcoat beschermlaag. De garantietermijn bedraagt 10 jaar.

Onderhoudsvrij

Onze isolerende folies zijn onderhoudsvrij, omdat deze zijn voorzien van een hardcoat toplaag. De ruiten kunnen op normale wijze gereinigd worden, zonder gebruik van harde voorwerpen en agressieve schoonmaakmiddelen. Bekijk ook eens ons schoonmaakvoorschrift.

Schakel ons in voor de montage

De montage van isolerende glasfolies is een specialisme.
Met ruim 40 jaar ervaring is Man Protection dé specialist op het gebied van raamfolies. Raamfolie wordt door onze professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat men gegarandeerd is van een deskundige uitvoering en een optimaal resultaat.

Vraag ons gerust om advies op maat

Bent u geïnteresseerd in onze isolerende raamfolie of wilt u meer weten over een van onze andere folies? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over al onze producten. Zo verkopen we bijvoorbeeld ook warmtewerende en lichtwerende folie. U bereikt ons door te bellen naar 0299-451130.

Projecten

Bekijk alle projecten