Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Isolerende raamfolie

Heeft u isolerende raamfolie nodig? Dan zijn we u bij Man Protection uit De Rijp graag van dienst! Wij bieden een ruim assortiment aan diverse soorten folies, waaronder raamfolie speciaal voor isolatie. Vraag ons gerust naar meer informatie of lees hieronder verder hoe u uw raam kunt isoleren tegen de kou.

Isolerende raamfolie met HR-isolatie eigenschappen

Man Protection heeft een isolerende glasfolie in het assortiment, welke het bestaande glas van uw raam kan isoleren en opwaarderen naar een hoger energiebesparend niveau. U kunt uw raam isoleren tegen de kou en de isolatie verbeteren van enkel naar dubbel glas of van dubbel naar hoogrendementsglas.

Deze SunSafe Enerlogic-folie biedt ten opzichte van andere isolerende glasfolies een aanzienlijk hogere isolatiewaarde, doordat deze voorzien is van een speciale isolerende laag, namelijk een low-e-coating.

Wanneer u deze raamfolie laat aanbrengen, verbetert u de U-waarde op enkele beglazing van 5.6 naar 3.5 en bij dubbel glas van 2.8 naar 2.1. SunSafe Enerlogic heeft een emissiviteit van 0.099.

En dit alles kan bereikt worden zonder ook maar énige aanpassing aan het pand. Dit is dus een makkelijke manier om uw raam te isoleren tegen de kou.

Comfort en energiebesparing het hele jaar door met isolerende raamfolie

Door toepassing van SunSafe Enerlogic folie ontstaat er een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in diverse seizoenen.

In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte weg van de ramen en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen.

Daarnaast is er in de winter weinig warmteverlies via het glas, wat zorgt voor een verbetering van het algemeen comfort en voor een besparing op de stookkosten. Bovendien stoot u minder CO2 uit wanneer u uw ramen laat isoleren, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Isolerende raamfolie geschikt voor monumentale panden

Isolerende glasfolie heeft een warmtewering tot 48%. Tevens weert deze isolerende folie ruim 99% van de schadelijke uv-straling uit het zonlicht. Hiermee worden personen en bezittingen tegen de schadelijke uv-straling van het zonlicht beschermd.

Bij bestaande ‘oudere’ panden is plaatsing van HR glas++ glas een flinke investering en vaak zelfs niet mogelijk. Het glas in bijvoorbeeld monumentale panden is bovendien erg dun, waardoor er ’s zomers veel warmte binnenkomt en ’s winters veel warmte verloren gaat. De ramen worden als het ware opgewaardeerd, zodat men de voordelen van geïsoleerd glas met een warmte-werende laag heeft en hiermee ook aan de voorwaarden van Monumentenzorg voldoet.

Ten opzichte van andere energiebesparende oplossingen kunt u rekenen op lage investeringskosten, zodat de terugverdienperiode voor raamfolie dat speciaal bestemd is voor isolatie ook aanzienlijk korter is.

Een lage emissiviteit en lage U-waarden

Maatgevend voor raamfolies die speciaal voor de isolatie worden gemaakt, is de U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte (energie) een glassysteem van binnen naar buiten doorlaat. Hoe lager deze waarde, des te beter ze de ramen isoleren.
Maar ook de emissiviteit is een goede indicatie voor isolerende raamfolie. Emissiviteit is het vermogen van een materiaal (zoals glas) om warmte vast te houden en te reflecteren. Ook hier geldt weer dat hoe lager de emissiviteit is, des te hoger de reflectie is. Raamfolie die speciaal is gemaakt voor isolatie, heeft dus een lage emissiviteit en daardoor ook een lage U-waarde.

Low-E raamfolies

Naast de SunSafe Enerlogic biedt Man Protection de Low-E isolerende raamfolies.
De “Low-E” Neutral (VE 35 SR CDF) heeft een emissiviteit van 0.32. Op enkelglas daalt de U-waarde van 5.8 naar 4.19 en op dubbelglas van 2.9 naar 2.3. De “Low-E” Light Neutral (VE 50 SR CDF) heeft een emissiviteit van 0.40. Op enkelglas daalt de U-waarde van 5.8 naar 4.46 en op dubbelglas van 2.9 naar 2.38. Deze lager geprijsde isolerende folies zijn tevens voorzien van een uv-wering en een hardcoat beschermlaag.

Eigenschappen isolerende glasfolie

  • >99% uv-werend
  • Besparing op energiekosten
  • Lagere emissiviteit en U-waarde
  • Voorzien van een hardcoat beschermlaag
  • Onderhoudsvrij en eenvoudig te reinigen

Onderhoudsvrij

Onze isolerende folies zijn onderhoudsvrij. De folies zijn voorzien van een hardcoat beschermlaag. De ruiten kunnen op normale wijze gereinigd worden, zonder gebruik van harde voorwerpen en agressieve schoonmaakmiddelen. Bekijk ook eens ons schoonmaakvoorschrift.

Schakel ons in voor de montage

De montage van een isolerende glasfolie is een specialisme.
Met ruim 40 jaar ervaring is Man Protection dé specialist op het gebied van raamfolies. Uw raamfolie wordt door onze professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat u gegarandeerd bent van een deskundige uitvoering en een optimaal resultaat.

Vraag ons gerust om advies op maat

Bent u geïnteresseerd in onze raamfolie voor isolatie of wilt u meer weten over een van onze andere folies? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over al onze producten. Zo verkopen we bijvoorbeeld ook lichtwerende folie. U bereikt ons door te bellen naar 0299-451130.

Projecten

Bekijk alle projecten