Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Isolerende raamfolie

Heeft u isolerende raamfolie nodig? Dan zijn we u bij Man Protection uit De Rijp, nabij Alkmaar, graag van dienst! Wij bieden een ruim assortiment aan diverse soorten folies, waaronder raamfolie speciaal voor isolatie. Vraag ons gerust naar meer informatie of lees hieronder verder.

Een lage emissiviteit en lage U-waarde

Maatgevend voor raamfolies die speciaal voor de isolatie worden gemaakt, is de U-waarde (ook wel K-waarde genoemd). Deze waarde geeft aan hoeveel warmte (energie) een glassysteem van binnen naar buiten doorlaat. Hoe lager deze waarde, des te beter is het isolerend vermogen.

Maar ook de emissiviteit is een goede indicatie voor isolerende raamfolie. Emissiviteit is het vermogen van een materiaal (zoals glas) om warmte vast te houden en te reflecteren.
Ook hier geldt weer dat hoe lager de emissiviteit is, des te hoger de reflectie naar binnen is.

Isolerende raamfolie heeft dus een lage emissiviteit en daardoor ook een lage U-waarde.
De HR-folie werkt direct en versterkt de isolerende eigenschappen van de ramen tot wel 41%.

Isolerende raamfolie met HR-isolatie eigenschappen

Man Protection heeft een isolerende glasfolie in het assortiment, welke het bestaande glas opwaardeert naar een hoger energiebesparend niveau; van enkel naar dubbel glas of van dubbel naar hoogrendementsglas.

Deze HR-folie heeft ten opzichte van andere isolerende glasfolies een hogere isolatiewaarde. Met toepassing van deze folie verbetert de U-waarde op enkelglas van 5.6 naar 3.5 en op standaard dubbelglas van 2.8 naar 2.1. De emissiviteit is 0.099.

En dit alles kan bereikt worden zonder ook maar énige aanpassing aan het pand.

Comfort en energiebesparing het hele jaar door met isolerende raamfolie

Door toepassing van HR isolerende glasfolie ontstaat er een perfecte balans van energie-efficiëntie en comfort in diverse seizoenen.

In de zomermaanden weerkaatst de folie de warmte weg van de ramen en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen.

Daarnaast is er in de winter weinig warmteverlies via het glas, wat zorgt voor een verbetering van het algemeen comfort en voor een besparing op de stookkosten. Bovendien stoot u op deze manier minder CO2 uit, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Isolerende raamfolie geschikt voor monumentale panden

HR glasfolie heeft een warmtewering tot 48%. Tevens weert deze folie ruim 99% van de schadelijke uv-straling uit het zonlicht. Hierdoor zullen kunstobjecten en kostbaar interieur aanzienlijk minder snel verkleuren.

Bij bestaande ‘oudere’ panden is plaatsing van HR++ glas een flinke investering en vaak zelfs niet mogelijk. Het glas in monumentale panden is bovendien erg dun. Hierdoor komt ’s zomers veel warmte binnen en gaat ’s winters veel warmte verloren. Beide nadelen worden door de isolerende glasfolie grotendeels weggenomen. De ruiten worden opgewaardeerd en voldoen aan de voorwaarden van Monumentenzorg. De HR folie heeft een warme tint en doet niets af aan de uitstraling van het pand.

Low-E raamfolies

Naast de HR isolerende folie biedt Man Protection ook de Low-E isolerende raamfolies aan.
De “Low-E” Neutral (VE 35 SR CDF) heeft een emissiviteit van 0.32. Op enkelglas daalt de U-waarde van 5.8 naar 4.19 en op dubbelglas van 2.9 naar 2.3.

De “Low-E” Light Neutral (VE 50 SR CDF) heeft een emissiviteit van 0.40. Op enkelglas daalt de U-waarde van 5.8 naar 4.46 en op dubbelglas van 2.9 naar 2.38.

Deze lager geprijsde isolerende folies zijn tevens voorzien van een uv-wering en een hardcoat beschermlaag.

Eigenschappen isolerende glasfolie

  • >99% uv-werend
  • Besparing op energiekosten
  • Lagere emissiviteit en U-waarde
  • Voorzien van een hardcoat beschermlaag
  • Onderhoudsvrij, eenvoudig te reinigen.

Onderhoudsvrij

Onze isolerende folies zijn onderhoudsvrij.

De folies zijn voorzien van een hardcoat beschermlaag. De ruiten kunnen op normale wijze gereinigd worden, zonder gebruik van harde voorwerpen en agressieve schoonmaakmiddelen. Bekijk ook eens ons schoonmaakvoorschrift.

Schakel ons in voor de montage

De montage van een isolerende glasfolie is een specialisme.
Met ruim 40 jaar ervaring is Man Protection dé specialist op het gebied van raamfolies. Raamfolie wordt door onze professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat men gegarandeerd is van een deskundige uitvoering en een optimaal resultaat.

Vraag ons gerust om advies op maat

Bent u geïnteresseerd in onze raamfolie voor isolatie of wilt u meer weten over een van onze andere folies? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over al onze producten. Zo verkopen we bijvoorbeeld ook zonwerende en lichtwerende folie. U bereikt ons door te bellen naar 0299-451130.

Projecten

Bekijk alle projecten