Menu toggle btn MAN Protection
Llumar distributeur
Telefoon 0299 451 130 Offerte aanvraag

Glasfolie

Glasfolie algemeen

Glasfolie, ook wel raamfolie genoemd, is een toepassing op ramen, ten behoeve van o.a. zonwering, beveiliging, privacy, isolatie en decoratie.
Er bestaan verschillende soorten glasfolie voor diverse doeleinden.
De meest bekende glasfolie is de zon- en warmtewerende folie. Deze folie is zowel met, als zonder spiegelend effect verkrijgbaar in verschillende kleuren en in diverse gradaties van warmtewering tot maar liefst 90%.
De meeste glasfolies hebben ook meerdere functies en zijn met elkaar te combineren. Zo hebben alle folies tegelijkertijd een UV-werende werking en is bijvoorbeeld de inbraakvertragende folie mogelijk in combinatie met een warmtewerende of privacy folie.

Glasfolie wordt in de meeste gevallen aan de binnenzijde van het raam aangebracht, echter hebben wij ook buitenfolies in ons assortiment. Veel glasfolies zijn leverbaar op een breedte van 1.52m. Sommige type folies zijn ook verkrijgbaar in de maten 0.91m, 1.22m en 1.83m.

LLumar glasfolie

Man Protection is de officiële LLumar distributeur in Nederland.
LLumar is één van ‘s werelds meest gerespecteerde merken van hoogwaardige kwaliteit raamfolies, welke worden gedistribueerd naar bijna 100 landen wereldwijd.
LLumar raamfolies wordt vervaardigd door Eastman Chemical Company, een toonaangevende fabrikant en verkoper van krachtige folies voor de automobiel- en architecturale toepassingen met één van de grootste en meest geïntegreerde productielocaties in de wereld.
Met meer dan 55 jaar ervaring in de folieproductie en -technologie creëert Eastman commerciële raamfolies en produceert producten ter verbetering van de efficiëntie en uitstraling van glas. Het LLumar merk werd opgericht in de Verenigde Staten in 1977 en uitgebreid naar de wereldmarkt in 2001.
Het productportfolio omvat een complete lijn van automotive folies, commerciële en residentiële architecturale raamfolies, veiligheid/beveiliging, anti-graffiti en decoratieve folies. Om te garanderen dat de producten van de hoogste kwaliteit zijn, inspecteren zij de folies met behulp van geavanceerde testapparatuur en procedures.

De voordelen van glasfolie:Glasfolie

 • UV-wering tot 99,9%
 • Warmtewering tot 90%
 • Vermindering van schittering
 • Verhoogde veiligheid
 • Inbraakpreventie
 • Uitstraling
 • Meer privacy
 • Verlaging airco- en stookkosten
 • Bescherming interieur
 • Onderhoudsvrij
 • Montage zonder hak/breekwerk

Het aanbrengen van folie

Voordat wij de raamfolie aanbrengen, maken wij de ramen goed schoon en vetvrij. Daarna monteren wij de raamfolie. U kunt er natuurlijk voor kiezen raamfolie zelf aan te brengen, echter raden wij aan de folie te laten aanbrengen door onze speciaal opgeleide monteurs. Het aanbrengen van folie is een uitgesproken specialisme en onze monteurs hebben jarenlange ervaring en maken gebruik van de juiste gereedschappen.
Zo gebruiken wij de speciale applicatievloeistof Film-On voor het aanbrengen van folie. De voordelen hiervan zijn oa. een betere vochtverdeling, geen witte vlekken en gemakkelijker te positioneren.
Voor meer informatie over dit product, bekijk onze pagina Tools.

Film On
Tools - Man Cleaning Spray

Het onderhoud van folie

Raamfolie is eenvoudig schoon te maken. LLumar glasfolies zijn voorzien van een hardcoat beschermlaag (ER /SR).
Deze laag voorkomt bij normaal onderhoud de krassen op de folie. De Helios buitenfolies hebben tevens een vuil- en waterafstotende laag. Deze laag zorgt ervoor dat vuil minder snel aanhecht. Wij adviseren na installatie de folie 2 weken niet te reinigen en geen schuursponsen en harde/scherpe voorwerpen te gebruiken. Dit zal namelijk de folie beschadigen. Schoonmaken kan eenvoudig met water en een beetje afwasmiddel. Man Protection heeft ook speciaal voor glasfolie een schoonmaakspray ontwikkeld: Man Cleaning Spray.
Voor meer informatie over dit product, bekijk onze pagina Tools.

Zie ons schoonmaakvoorschrift voor een complete uitleg.

Voor meer informatie met betrekking tot onze soorten glasfolie, neemt u gerust contact met ons op via telefoon of email.

Projecten

Bekijk alle projecten